С “фина операция по събаряне на козирката продължи събарянето на стадион

...
С “фина операция по събаряне на козирката продължи събарянето на стадион
Коментари Харесай

Събарят стадион Армията за 1 млн. лв. до 3 месеца, избират кой да построи новото бижу за 18 000 души


С  “фина интервенция ” по срутване на козирката продължи събарянето на стадион “Българска войска ”. Процесът наподобява по-скоро на изрязване панел по панел. А задачата - да не се подвигат облаци от прахуляк в Борисовата градина. Самото премахване на козирката ще отнеме няколко дни.

Именно поради спазването на най-високи екологични условия процесът по цялостното разглобяване на остарелия стадион на ЦСКА ще продължи по-дълго, само че пък от клуба към този момент са възнамерявали всички бъдещи стъпки, като са стигнали до детайлите по стените и таваните навътре в новото “червено ” украшение.

“Видяхте началния стадий на събарянето на козирката с неповторима машина за България. Има единствено пет в света, останалите са в Австралия, Канада и две в Германия. Може да доближи височина на работа от три метра. Основната причина да изберем този способ на срутване е оптимално опазване на здравето на личния състав и близките, както и запазване на околната среда ”, съобщи Николай Николов, координатор по сигурност, представляващ компанията, извършваща процеса.
 Непрестанно пръскат с водна бликам по време на демонтажа, с цел да се понижи до най-малко замърсяването на въздуха. Непрестанно пръскат с водна бликам по време на демонтажа, с цел да се понижи до най-малко замърсяването на въздуха. 
“Набляга се на екологията, да запазим природата чиста. Има дървета, които са в непосредствена непосредственост до постройката. Направили сме отбрана на дърветата, с цел да ги запазим цели. Седалките са демонтирани авансово, с цел да не се смесват със строителните боклуци. Останал е единствено един бетон. Дали сме време 3 месеца за демонтажа, който става постепенно, с цел да има минимално замърсяване на въздуха. Няма никакви компликации и изненади. Почти всичко остава тук. Основното, което се маха, са стоманобетоните и отпадъците, които излизат от площадката. От земните маси съвсем всичко се маха. Пилоните на осветлението ще бъдат демонтирани ”, съобщи инж. Юксел Караахмед, основен началник на обекта.

Данаил Димов, член на “Спортни парцели Българска войска ”, разкри, че целият ремонт на “Армията ” ще коства малко над 1 млн. лева За съпоставяне - скорошна държавна поръчка за премахване на две дребни здания била за 3 млн. лева

“В момента избираме главния строител. Имаме подготвен план. Такъв стадион не е строен последните 40 години в България. Трябва да изберем най-хубавата оферта. Няма вид стадионът да бъде опустошен, а да не бъде построен нов. Процесът е необратим ”, съобщи Даниел Димов.

“Всеки ден имаме оперативки, само че процесът е дълъг. Влизаме до най-малкото детайлче. Обсъждат се елементи по таван, стени, коридори.

Съгласуваме всичко с разнообразни лица, както и с управлението на клуба. Основните неща са съгласувани с УЕФА. Проектът е доста огромен и има доста намесени страни. Важно е, че съумяваме да стигнем до едно мнение.

Капацитетът е една мъчителна тематика, само че ние се съобразяваме с дадености. Стадионът е в паркова среда, няма по какъв начин стадионът да стане 40 000. На всички ни се желае да е огромен. Капацитетът ще е сред 16 000 и 18 000 души ”, сподели още представителят на “Спортни парцели Българска войска ”.
 Изпълнителните шефове на ЦСКА Филип Филипов и Стоян Орманджиев дружно с ръководителите на процеса по разглобяване на “Армията ” и представителя на публично-частното сдружение сред страната и клуба следят старта на събарянето на козирката. Изпълнителните шефове на ЦСКА Филип Филипов и Стоян Орманджиев дружно с ръководителите на процеса по разглобяване на “Армията ” и представителя на публично-частното сдружение сред страната и клуба следят старта на събарянето на козирката. 
Според плана новият стадион на ЦСКА няма да е просто оборудване за футболни мачове, концепцията е да бъде център за разнообразни събития и развлечения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР